ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΡΓΩΝ

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα για έναν καλλιτέχνη ή έναν συγγραφέα με ένα τεράστιο έργο, φωτογραφίες, αρχεία και θεωρητικές απόψεις, είμαστε εδώ για εσάς.

Κάθε ιστοσελίδα μπορεί να προσαρμοστεί σύμφωνα με τις ανάγκες και το έργο του/της.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

AP Stories Producer

ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ (2015)

Από την εποχή του Χρυσόστομου ως σήμερα ο κόσμος έχει αλλάξει ριζικά. Οι λέξεις αυτές (ήρωας, θυσία, έθνος κλπ.) μπορεί να μένουν ίδιες, το περιεχόμενό τους όμως μεταβάλλεται. Σπάνια στοχαζόμαστε πάνω σε αυτές τις αλλαγές. Η σελίδα αυτή προτείνει μία στάση για σκέψη
Περιηγηθείτε στο blog. Βρείτε ντοκουμέντα, χάρτες, φωτογραφίες, μαρτυρίες, παιδαγωγικές δραστηριότητες, ιδέες και απόψεις αναγνωστών και καταθέστε τις δικές σας ιδέες.

Διαβάστε Περισσότερα
AP Stories Producer

ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΛΥΠΤΗ ΦΩΤΗ (2020)

Δεν είναι συχνό φαινόμενο σήμερα οι καλλιτέχνες να κάνουν σκέψεις γύρω από την δουλειά τους, όπως έκανε ο Έλληνας γλύπτης Φώτης, που κατάγεται από την Ξάνθη, και μάλιστα να τις δημοσιεύσει εν ήδη καταλόγου, συνοδεύοντάς τες με σχέδια και γλυπτά του. Ο Φώτης σπούδασε στην Αθήνα, ζει και εργάζεται στο Βερολίνο και υπήρξε μαθητής του Bernhard Heiliger. Παρά το γεγονός ότι είχε ατομικές εκθέσεις σε καλές Γκαλερί όπως του Lietzow και του Lange ήταν κάπως αποτραβηγμένος. Από το 1988 έλαβε την θέση καθηγητού στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), κρατώντας πάρα πέρα το ατελιέ του στο Βερολίνο.

Διαβάστε Περισσότερα
AP Stories Producer

ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΛΕΝΗΣ ΣΒΟΡΩΝΟΥ (2015)

Η Ελένη Σβορώνου (γεν. 1965) είναι απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Πανεπιστήμιο του Birmingham.

Είναι υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο WWF Ελλάς. Παράλληλα, γράφει για παιδιά και νέους.
Πολλά από τα βιβλία της έχουν συμπεριληφθεί στις βραχείες λίστες του περιοδικού Αναγνώστη (πρώην Διαβάζω), των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων και των βραβείων κοινού του Public. Tα έργα της Το πάτημα του Έλληνα και Ο ψαροντουφεκάς απέσπασαν Εύφημο Μνεία (2014-15) από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά.

Διαβάστε Περισσότερα