ΕΡΓΑ

[searchandfilter id="1640"]
AP Stories Producer

WRITING THE LIGHT (2023)

Το «Writing the Light» διοργάνωσε και φέτος τον Αύγουστο μία 10ήμερη διαμονή, όπου οι συμμετέχοντες από διάφορες χώρες βυθίστηκαν στην αγιογραφία με τον αγιογράφο Δρ. Γιώργο Κόρδη στην Αθήνα στο χώρο της «Εικονουργίας» και στη Κρήτη στις εγκαταστάσεις της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης.

Διαβάστε Περισσότερα
AP Stories Producer

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ (2013)

Υλοποιήσαμε μια επετειακή ταινία σε συνεργασία με την Σχολή Μωραΐτη και το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, αναδεικνύοντας την δύναμη που έχει η έμπνευση των παιδιών και η δημιουργικότητά τους.

Διαβάστε Περισσότερα
AP Stories Producer

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ Α.ΠΕΤΣΑ & Χ.ΜΠΟΥΡΟΝΙΚΟΥ (2022)

Από τις ομιλίες του 5ου Μεγάλου Ανταμώματος στην Δεσκάτη, το Σάββατο 6 Αυγούστου 2022, με την τιμητική διπλή εκδήλωση για τον εκλιπόντα Αντώνη Πέτσα και την ονοματοδοσία του κτιρίου σε «ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΠΕΤΣΑΣ» καθώς και τον ζωγράφο Χρήστο Μπουρονίκο με την μόνιμη έκθεση των έργων του στην «ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΡΟΝΙΚΟΣ» μετά από 40 χρόνια εικαστικών αναζητήσεων.

Διαβάστε Περισσότερα
AP Stories Producer

ΗΡΩΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΜΠΕΡΝΤΕ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ (2021)

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, εγκαινιάζοντας τον αύλειο χώρο της νέας του στέγης, σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε παραστάσεις θεάτρου σκιών με ηρωικό-ιστορικό περιεχόμενο.

Διαβάστε Περισσότερα
AP Stories Producer

ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ (2015)

Από την εποχή του Χρυσόστομου ως σήμερα ο κόσμος έχει αλλάξει ριζικά. Οι λέξεις αυτές (ήρωας, θυσία, έθνος κλπ.) μπορεί να μένουν ίδιες, το περιεχόμενό τους όμως μεταβάλλεται. Σπάνια στοχαζόμαστε πάνω σε αυτές τις αλλαγές. Η σελίδα αυτή προτείνει μία στάση για σκέψη
Περιηγηθείτε στο blog. Βρείτε ντοκουμέντα, χάρτες, φωτογραφίες, μαρτυρίες, παιδαγωγικές δραστηριότητες, ιδέες και απόψεις αναγνωστών και καταθέστε τις δικές σας ιδέες.

Διαβάστε Περισσότερα
AP Stories Producer

ΟΜΑΔΑ ΚΑΡΠΟΣ

Βιώνοντας με μαθητές τη μετάδοση γνώσης μέσα από το παιχνίδι. Ανταλλάσσοντας ιδέες και προβληματισμούς για το πώς θα σκαρώσουμε ένα σενάριο και θα πραγματοποιήσουμε το καθετί.

Διαβάστε Περισσότερα
AP Stories Producer

Ο ΓΛΥΠΤΗΣ ΦΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ “125 ΧΡΟΝΙΑ ΧΥΤΗΡΙΟ NOACK BERLIN” (2022)

Video για την συμμετοχή του γλύπτη Φώτη στην επετειακή Έκθεση των 125 χρόνων του χυτηρίου Noack στο Βερολίνο. Συνεργασία με γερμανικό συνεργείο για το γύρισμα. Επιμέλεια και μοντάζ στην Αθήνα

Διαβάστε Περισσότερα
AP Stories Producer

ΤΟ ΧΑΡΑΜΑ ΕΠΗΡΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟ ΔΡΟΜΟ (2021)

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, έντεκα μαθητές της Α ́ Γυμνασίου του Α ́ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης δραματοποιούν στο «Κέντρο Τεχνών Μετς» με την καθοδήγηση των καθηγητών Ειρήνης Φαραντούρη (Φιλόλογος), Κώστα Θεοδώρου (Θεατρολόγος) και Ξένιας Σιούτη (Πληροφορικός) το Σχεδίασμα Α ́ και τους Στοχασμούς των Ελεύθερων Πολιορκημένων του Δ. Σολωμού, εμπνεόμενοι από το ομότιτλο βιβλίο τέχνης του Γιώργου Κόρδη.

Διαβάστε Περισσότερα
AP Stories Producer

1821, ΤΟ ΛΕΡΩΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ (2021)

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, τα Αρσάκεια Σχολεία παρουσίασαν στους χώρους των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων της Εκάλης δύο ολοκληρωμένες σειρές έργων του ζωγράφου Γιώργου Κόρδη.

Διαβάστε Περισσότερα
AP Stories Producer

ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΛΥΠΤΗ ΦΩΤΗ (2020)

Δεν είναι συχνό φαινόμενο σήμερα οι καλλιτέχνες να κάνουν σκέψεις γύρω από την δουλειά τους, όπως έκανε ο Έλληνας γλύπτης Φώτης, που κατάγεται από την Ξάνθη, και μάλιστα να τις δημοσιεύσει εν ήδη καταλόγου, συνοδεύοντάς τες με σχέδια και γλυπτά του. Ο Φώτης σπούδασε στην Αθήνα, ζει και εργάζεται στο Βερολίνο και υπήρξε μαθητής του Bernhard Heiliger. Παρά το γεγονός ότι είχε ατομικές εκθέσεις σε καλές Γκαλερί όπως του Lietzow και του Lange ήταν κάπως αποτραβηγμένος. Από το 1988 έλαβε την θέση καθηγητού στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), κρατώντας πάρα πέρα το ατελιέ του στο Βερολίνο.

Διαβάστε Περισσότερα
AP Stories Producer

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ (2016-2017)

Ο Αλέξανδρος Παπαχριστόπουλος, συγγραφέας, κινηματογραφιστής και δρομέας, άνθρωπος πολύπλευρος και σκεπτόμενος, στα σαράντα δύο κεφάλαια του βιβλίου, όσα και τα χιλιόμετρα του Αυθεντικού Μαραθωνίου που διήνυσε, αφηγείται εμπειρίες από την προσωπική και επαγγελματική του πορεία, ζωντανεύει μνήμες και συναισθήματα από τη διαδρομή του στον αγώνα και ξεδιπλώνει τα πιστεύω του.

Διαβάστε Περισσότερα
AP Stories Producer

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ (2017)

Επιμεληθήκαμε το video, που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση της συλλεκτικής ετήσιας πολιτιστικής έκδοσης “ΕΠΙΛΟΓΟΣ” προς τιμήν του Άγγελου Αντωνόπουλου, κάνοντας μία συρραφή από υλικό τηλεοπτικών εκπομπών.

Διαβάστε Περισσότερα
AP Stories Producer

ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΛΕΝΗΣ ΣΒΟΡΩΝΟΥ (2015)

Η Ελένη Σβορώνου (γεν. 1965) είναι απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Πανεπιστήμιο του Birmingham.

Είναι υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο WWF Ελλάς. Παράλληλα, γράφει για παιδιά και νέους.
Πολλά από τα βιβλία της έχουν συμπεριληφθεί στις βραχείες λίστες του περιοδικού Αναγνώστη (πρώην Διαβάζω), των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων και των βραβείων κοινού του Public. Tα έργα της Το πάτημα του Έλληνα και Ο ψαροντουφεκάς απέσπασαν Εύφημο Μνεία (2014-15) από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά.

Διαβάστε Περισσότερα
AP Stories Producer

ΠΑΥΛΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ (2015)

Δημιουργήσαμε ένα σύντομο οδοιπορικό για τη ζωή και το έργο του Παύλου Μωραΐτη, που συμπεριλάμβανε το μάζεμα των υλικών, τις σαρώσεις, το γύρισμα της συνέντευξης, το μοντάζ και την επιλογή της μουσικής.

Διαβάστε Περισσότερα